Tlmenie dverí vstavanej skrine SOFTCLOSE SALU

Tlmenie dverí vstavanej skrine

SOFTCLOSE značky SALU

    

      V tomto článku sa budem zaoberať búchaním dverí pri zatváraní dverí vstavanej skrine , ktoré sa vyskytuje v prevažnej väčšine vstavaných skríň. Prečo pri väčšine? Zákazníci si často v honbe za nízkou cenou neuvedomujú , že pri nízkej cene skriňa obsahuje minimum doplnkov pretože tie tvoria výraznú časť ceny. Napriek tomu sú pre pohodlné a tiché používanie skrine nevyhnutné.

Stručný popis funkcie tlmičov SOFTCLOSE :

      Tlmiče SOFTCLOSE majú v sebe mechanizmus , ktorý obsahuje doťahovú pružinu pre plynulé zatvorenie dverí a obsahuje navyše tlmič dorazu , ktorý zabezpečí aby sa dvere nezavreli prirýchlo . Prudké zatvorenie dverí spôsobí náraz a tým nepríjemný zvuk búchania. Pri dlhodobom nešetrnom používaní – búchaní môže dôjsť aj k poškodeniu samotnej skrine. Použitím tlmiča sa tento problém do značnej miery eliminuje.

Druhy tlmičov SALU :

  SOFTCLOSE SIMPLE   Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65 

  SOFTCLOSE SLIDIX    Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65

 SOFTCLOSE CENTRO  Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65

 

SOFTCLOSE SIMPLE   Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65:

          Podrobný návod na montáž je pribaľovaný priamo k tlmiču Preto ho popíšem iba stručne. V návode býva šablóna pre montáž. Podľa návodu sa tlmič primontuje na hornú časť dverí vo vertikálnej polohe . Tlmič sa nastaví podľa potreby . Tlmič v takomto prevedení  má dorazové časti v plastovom prevedení preto je nutné ho nastaviť presne aby neprešmykoval. V globále je ale montáž jednoduchá a zvládne ju priemerný majster. Pred samotnou montážou je ale potrebné správne vypočítať výšku dverí aby nedošlo ku kolízii pohyblivých častí z dôvodu úzkej medzery.

SOFTCLOSE SLIDIX    Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65:

    Aj pri tejto variante platí , že návod na použitie je pripojený k baleniu . Vatianta Slidix tlmič sa montuje v horizontálnej polohe. Dorazoví čap je kovový a teda pomerne pevnejší . Je menej náročný na presnosť výšky dverí a pri montáži toleruje malé rozdiely vo výške dverí. Jeho nastavenie je jednoduché a v podstate ihneď po presnom namontovaní je možné ho používať.

 

SOFTCLOSE CENTRO  Pre kovania Systémov S-55 , S60/S60N , S65:

      Je tlmič radi SOFTCLOSE , ktorý sa používa na stredné posuvné dvere skrine. Používa sa všade tam , kde je nutné zo základnej polohy dverí pokračovať v ich pohybe na doprava aj doľava pri zachovaní funkcie tlmenia . Montuje sa odlišne od predchádzajúcich variantov a to nie na dvere ale do koľajnice , ale ako pri ostatných tlmičoch aj tento má návod na montáž tak sa netreba báť jeho montáže.

 

AKO VYVRAŤ SPRÁVNU VARIANTU ?

    Jednoducho na obrázku k blogu sú varianty doťahu v prehľadnej tabuľke takže si jednoducho viete určiť ten správny pre seba.

 

MOŽNÉ CHYBY MONTÁŽE :

    Nesprávne namontovanie :    Dbajte na dodržanie montážneho návodu ,    nepresnosti pri montáži môžu spôsobovať nesprávnu funkciu , alebo poškodenie tlmiča.

    Nesprávne určenie sily doťahu :     Ak sa šírka dverí nachádza na rozhraní dvoch variant zvoľte radšej silnejšiu variantu . Pre menšiu šírku nevoľte väčšiu silu nakoľko nebude správne fungovať. Treba dodržiavať tabuľku !

    Nerovná podlaha a strop :   Pri nerovnostiach samozrejme môže tlmič fungovať , ale ak sú nerovnosti príliš veľké mechanizmus tlmiča sa Vám buď do medzery medzi dverami a posuvným systémov nevôjde, alebo jeho sila nedokáže dvere dotiahnuť do základnej polohy aj keď teda tlmenie možno bude fungovať doťah fungovať nebude.

 

ZHRNUTIE :

      Tlmiče SOFTCLOSE môžem iba doporučiť . Tiché dovieranie dverí bez neustáleho búchania a dobre zatvorené dvere bez medzier Vás presvedčia, že je Vaše rozhodnutie dať do dverí tlmič správne. Nenechajte sa teda zlákať za každú cenu nízkou cenou, ale žiadajte aby v dverách boli aj tlmiče dorazu .

      Na záver len podotknem, že za určitých okolností sa dajú tlmiče domontovať aj dodatočne , takže ak ich nemáte dajte si ich domontovať.

 

 

                                                                                                                  Váš www.nakos.sk

                                                                                                                  obchod@nakos.sk