Načo dbať pri kúpe nábytku na mieru.

Nábytok na mieru - Načo dbať pri kúpe nábytku na mieru.



    Zažili ste problém s hlukom pri zatváraní dvierok kuchynskej linky? Riešili ste tento problém nalepením filcovej podložky, ale nepomohlo to?

    Bez ohľadu na pôvod nábytku, príčiny hluku, vŕzgania a škrípania bývajú rovnaké. Ak je nábytok vyrobený správne a stolár pri jeho výrobe použil správne postupy, jeho práca bola precízna a presná nemusí byť výsledkom jeho práce kvalitný a dobre fungujúci nábytok.

     Možno to bude pre Vás prekvapenie ale prvé základné rozhodnutie aký bude budúci výsledok jeho práce je u Vás.  Nestačí sa pozerať len na design a prevedenie, ale aj na použitý materiál. Aj keď v mnohých prípadoch cena kopíruje kvalitu nie je to úplne tak.



      Uvediem príklad. Ak chcete super auto, ale nemáte naň peniaze, kúpite si najlacnejšiu verziu a budete mať dobrý pocit, z vlastníctva športiaka a možno Vám nevadí , že nemá komfortnú výbavu, ale dobre vyzerá navonok . Ale ak chcete auto v ktorom sa budete cítiť dobre a komfortnejšie, kúpite si auto nižšej triedy , ale v plnej výbave. Cenový rozdiel minimálny ale komfort neporovnateľný.



        Podobne je to aj z nábytkom Kúpite si super drahé dosky na nábytok, ale nezostane Vám rozpočet na kvalitné kovanie. Preto je vhodné si nechať poradiť od dobrého stolára, poprípade iného odborníka. Toho dobrého si treba vybrať podľa recenzií, ktorých je dnes pomerne veľa. Verte, že ak niekto narazí na zlého majstra okamžite mu to na nete zráta a naopak dobrého dozaista vychváli. Ideálne sa poraďte s viacerými aby ste boli naistom.

 

          Použitím kvalitných komponentov sa dá predísť mnohým problémom a kvalitné nábytkové kovanie nemusí byť najdrahšie. Bohužiaľ pri tom špičkovom sa nevyhnete vysokej cene. Značkové výrobky bývajú aj vývojovo o niečo popredu a preto majú náskok pred konkurenciou a alternatívy sa hľadajú ťažšie. Na druhej strane, ale často zaručujú kvalitu. Na trhu sú však aj lacnejšie alternatívy , ktoré Vám budú slúžiť rovnako dobre a nestoja tak veľa. Určite nechoďte do najlacnejšej varianty. Cena vyzerá pri nich OK a fungujú tiež porovnateľne, Vaše rozhodnutie však budete ľutovať v momente keď sa Vám začnú deformovať, nebudú sa dať doladiť, alebo začnú škrípať a zadrhávať sa.

 

    Nechajte sa preto inšpirovať nielen designom, ale aj skúsenosťami iných a z výsledkom budete spokojný. Potom nebudete musieť počúvať vŕzganie a búchanie vždy keď otvoríte, alebo zatvoríte dvierka na kuchynskej linke.

 

Veľa šťastia pri výbere dobrého majstra Váš www.nakos.sk