BLUM kovanie profesionálov.

  BLUM kovanie profesionálov.

        Kovanie značky Blum má dlhú tradíciu a je zárukou zaručenej kvality. Blum je dlhodobo lídrom vo vývoji nábytkových kovaní a je autorom mnohých vylepšení a patentov.

Je nepísaným pravidlom, že mnohý považujú Blum za svoju srdcovku. Montáž kovaní je pri Blume intuitívna a nerobí problém ani menej technicky zdatným montérom.
       
     Najdôležitejšie je však schopnosť kovaní od Blumu vydržať veľké namáhania a zostávať aj pri dlhodobom používaní a za minimálnej ,alebo dokonca žiadnej údržbe vo funkčnom stave bez vedľajších defektov. Istota , že nebudete počuť rušivé zvyky a nestretnete sa z deformáciami a zasekávaním je veľmi vysoká.
     
Závesy / panty / BLUM :

    Blum má veľmi široký sortiment závesov pre rôzne použitie. Či sa jedná o závesy 71M2550 alebo závesy 71B3550 je istota , že pri ich výbere neurobíte chybu. Môžete sa spoľahnúť, že Blum má pre Vás záves pre každú možnú variantu použitia v bežnom nábytku, len sa treba rozhodnúť.
Závesy majú vysokú mieru kvality . Variabilita použitia pri závesoch nebíva vysoká , ale BLUM má záves pre každé použitie . V ponuke má závesy v základnom 100° prevedení v najviac používanom 110°prevedení ako aj v prevedení pre atypické otváranie v rôznych iných uhloch 45°, 90° a pre bežné používanie v kuchynskom nábytku 155° závesy , ktoré umožnujú otvorenie dvierok úplne mimo priestor skrinky takže Vám pri manipulácii v priestore nezavadzajú.
    Samozrejmosťou je pre vedenie pre naložené skrinky, pre polonaložené skrinky ako aj pre vložené skrinky. Sú vo väčšine vyrábané v systéme CLIP čo umožnuje pre závesy zvoliť vhodnú montážnu podložku podľa vlastného výberu a to aj pre atypické použitie.

Výklopy BLUM:
   
       Medzi top produkty Blumu patrí výklopné kovanie, kde svoje lídrovstvo vo výrobe kovania udržuje Blum už dlhodobo. Výklopy Aventos od základných Aventos HK-XS a Aventos HK-S cez zdvíhací výklop Aventos HL a výkyvný výklop Aventos HS až po výklop skladací Aventos HF. Všetky výklopy fungujú dobre a majú aj estetické prevedenie takže aj napriek tomu , že sú pri otvorení viditeľné nepôsobia rušivo. Variabilita použitia závisí od toho aký systém použitia si zvolí zákazník a podľa toho si zvolíte aký spôsob otvárania je preferovannejší .
   
    AVENTOS HF : Je výklop kde sa otvárané dvierka pri otvorení zložia na polovicu a                                                         vysunú sa nad priestor skrinky čo je vhodné pre vyššie skrinky na miestach kde                                 je malý priestor nad skrinkou.
  AVENTOS HL :    Je výklop pre menšie skrinkykde sa čelná časť výklopu vysunie v línii zo                                                skrinkou čo pôsobí veľmi esteticky a moderne.
 AVENTOS HS,HK,HK-S, HK-XS : Sú systémy výklopov kde dvere sa vyklápajú do hornej časti                                            skrinky . Každý z nich má malé odlišnosti v závislosti od tipu a možnosti                                              použitia s ohľadom na váhu ,rozmer a požadovanú pozíciu dvierok.
 
Výsuvy BLUM :

      Blum je tiež producentom veľkého množstva výsuvov či už sa jedná o výsuv Tandem alebo Movento box čo sú stálice na trhu a stále veľmi obľúbené a atraktívne hlavne pre svoju spoľahlivosť. Metabox,Legrabox,Tandem box Antaro či Merivobox s vývojovej dielne Blumu sú zásuvkové systémy vo vysokej kvalite a s dobrým dizajnom.
      Výber jednotlivých tipov výsuv záleží len na estetickom cítení zákazníka. Blum vyrába výsuvy aj pre väčšie zaťaženie . Možnosť výberu s celkovým vysunutím zásuvky ,alebo len s čiastočným vysunutím zásuvky len rozširuje možnosti použitia.
     
Standart kovanie Blum :
    Blum samozrejme myslí aj na základné typy kovaní ktoré ponúka pod označením standart , čo by mohlo evokovať , že ide o nekvalitu za nízku cenu , ale aj v základe ponúka Blum primeranú kvalitu a pri dodržaní parametrov použita a za priaznivejčiu cenu. Ich použitie je možné v rôznom tipe nábytku. V tejto kategórii sú rôzne pomocké kovania , TIPON piesty ,doťahy apod.

   
       Vo všeobecnosti sa dá konštatovať , že BLUM patrí medzi najpoužívanejšie kovanie u nás , čo potvrdzuje jeho vysoký štandart kvality. Celá škála produktov je v katalogu produktov BLUM aj technickým popisom a príkladom použitia. Katalóg obsahuje aj výkresy na montáž takže práca skovaním BLUM býva intuitívna a ľahká.

       Preto Vám môžem len doporučiť pri výbere kovania pre Váš nábytok inšpiráciu v podobe kovania BLUM.

Katalóg produktov BLUM www.blum.sk                                         
                                                                                                                                       
www.nakos.sk